The Truth about the money!

Mamma har kollat extra noga efter dikten som sägs gömma sig på tjugolappen och jag kan då berätta att de gömmer sig texter på alla sedlar.



1:
"Inledning
Ändtligen stod presten
Församlingens hufvuden
dock. Det skulle ej blifva"

2:
"O, sena tiders barn!
Jag har ingenting nytt att berätta er, endast det, som är gammalt och nästan glömt. Sägner har jag från barnkammaren, där de små sutto på låga pallar kring sagoberätterskan med det vita håret, eller från stockelden i stugan, där drängar och torpare sutto och språkade, medan ångan rykte från deras våta kläder och de drogo knivar ur läderslidan vid halsen för att breda ut smör på tjockt, mjukt bröd, eller från salen, där gamla herrar sutto i vaggande gungstolar och, livade av den ångande toddyn, talade om flydda tider."

3 (det lodrätta strecket):
"Sjön har sina källor ganska långt upp i norr, och det är ett härligt land för en sjö. Skogen och bergen upphöra aldrig att samla vatten åt den, strömmar och bäckar störta ned i den året om. Den har fin vit sand..."



1 (lodrätta strecket, de som är sista strecket åt höger på byggnaden):
"Musik överbringar ett profetiskt budskap, vilket uppenbarar en högre livsform som mänskligheten utvecklar sig i riktning mot. Och det är på grund av detta budskap som musik appellerar till människor av alla raser och nationaliteter."

Där har ni smakprov på vad som kan gömma sig, nu får ni leta själva på 100, 500 och 1000 kr sedeln

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0